U bent hier

U bent hier

Dit is mijn hoofd niet meer

Wat is er belangrijk in jouw leven? Je werk, studie, gezin, hobby’s, vrienden? Stel je eens voor dat je dat alles in één klap anders moet bekijken en organiseren. Dat is wat een meningioom, maar ook een CVA cerebrovasculair accident, de gevolgen van een verkeersongeval of een ander hersenletsel met je leven kunnen doen.

Er is een leven vóór en een leven ná het hersenletsel. En die twee zijn heel verschillend. Je hele bestaan wordt overhoop gehaald. Je gaat aan de slag om te revalideren. Tijdens de eerste periode kun je op heel wat steun rekenen en je probeert andere manieren te vinden om nog te doen wat je graag doet. Maar het stopt niet na die eerste periode. Stilaan wordt duidelijk met welke beperkingen je moet leren leven. En dan begint ook het gevecht tegen onbegrip.

Wie zelf een hersenletsel opgelopen heeft, herkent wellicht de situaties die de auteur beschrijft. Wie in zijn omgeving te maken krijgt met iemand met een gekwetst brein, leest hoe belangrijk blijvend begrip en steun voor de patiënt zijn.

Dominique Deseure, auteur van het boek, heeft haar ervaringen niet alleen in een boek gebundeld maar zij onderhoudt ook een website en een blog.

 

Dit is mijn hoofd niet meer

Auteur Dominique Deseure
ISBN 9789085750468
Uitgever Cyclus
Prijs  12,50 euro

Goed om weten: dit boek werd aangekocht door de dienst en kan uitgeleend worden.