_ Het is altijd nu

U bent hier

U bent hier

Het is altijd nu

Zomer 2007. De hyperactieve Jeroen Walravens valt van een Spaans hotelbalkon en knalt met zijn hoofd tegen het trottoir. Hij raakt in een diepe coma, waar hij pas een maand later weer uit ontwaakt. Met ernstige hersenschade, waardoor zijn lichaam niet meer mee wilt, zijn geest het laat afweten en spreken heel moeizaam gaat. De Jeroen die hij ooit was bestaat niet meer, zijn leven is uitgewist. In deze duistere tijden ontdekt hij dat opnieuw beginnen niet enkel moet, maar vooral mag. Met een onvoorstelbare wilskracht bouwt hij een nieuw leven op uit het niets.

Het is altijd nuHet is altijd nu gaat over iemand die zich sterk moest houden en uiteindelijk ook echt sterk werd, sterker dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Het is een onwaarschijnlijk reisverhaal langs moeilijke mentale en fysieke obstakels, maar ook letterlijk langs Cambodja, IJsland, Nepal en zelfs de Mount Everest.
Dit boek is een bron van inspiratie. Behalve zijn verhaal deelt Jeroen ook de inzichten waardoor hij zijn situatie kon overstijgen en door zijn begrenzingen breken. Want wie je ook bent en hoe je situatie ook is, je kunt jezelf echt heruitvinden en de beste versie van jezelf worden. Hij bewijst het elke dag.

Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, Love & Hope: 'Dit is een bijzonder warm en inspirerend levensverhaal van een botsende jonge man die herstelt van zichzelf en leert leven zonder spijt. Een levensverhaal gebaseerd op een authentiek leven: met veel vallen en opstaan. Geen Amerikaanse peptalk of onrealistisch optimisme. Herkenbaar dus.'

Het is altijd nu
Uitgeverij: Houtekiet
Auteur: Jeroen Walravens
ISBN: 9789089244499
Prijs: 19,99 euro