U bent hier

U bent hier

Koos

Koos is een totaalpakket voor bijzondere kinderen om samen met hun ouders, broertjes en zusjes, de wereld van de
zintuigen in te stappen.

Koos

Het prentenboek is voorzien van een handleiding, een cd en de handpop ‘Koos de cavia’. Koos is herkenbaar, vertrouwd en knuffelzacht. De korte en praktische handleiding en de cd maken het makkelijk om thuis, of in een groep samen de wereld van het zintuig in te stappen...

Bijzonder aan dit boek is de tweekleurige tekst, die ervoor zorgt dat het boek op twee niveaus leesbaar is. Ouders kunnen zo hetzelfde boek voorlezen aan hun kind en aan broertjes en zusjes.

De dieren in het verhaal staan symbool voor onze meest bekende zintuigen: ruiken, zien, horen, voelen én voor de ik-zin. Zo heb je Pash-Pash, de paradijsvogel die de reukzin symboliseert en Pollie de zwarte kat symboliseert het zicht. En natuurlijk Koos, het zogenoemde ik-zintuig.
In de antroposofische invulling van het ik-zintuig in dit boekje, wil men bijzondere kinderen laten merken dat een andere persoon ook eenik is. Door het spelen met de materialen en het ervaren van hoe iets ruikt, oogt, voelt en klinkt, kan Koos deze rol nemen. Zo kan Koos de handpop reagerenop wat hij fijn vindt. Maar draai ook de reacties eens om en laat je kind iets vies vinden en Koos net hetzelfde heel leuk vinden! Je kindje laten inbeelden hoe een ander iets vindt, maakt dat het weet dat een ander ook een ik is! Deze beleving is net heel belangrijk voor communicatie!

In de handleiding krijg je heel wat tuin- en keukentips om zelf het verhaal te verdiepen. En op de cd staan achtereenvolgens: het verhaal met de liedjes erin, daarna het verhaal zonder de liedjes en tot slot alleen de liedjes.

Koos

Auteurs  Bregje en Klaaske Kamp
ISBN 978 90 7960405 0
uitgegeven door BOSK
Goed om weten: dit boek met handpop en cd werden aangekocht door de dienst en kan aan ouders in begeleiding uitgeleend worden.