_ Niet-aangeboren hersenletsel

U bent hier

U bent hier

Niet-aangeboren hersenletsel

Een hersenbloeding, een ongeval met hersenletsel, een hersentumor: deze gebeurtenissen veranderen je leven ingrijpend. Heb je vragen, kan je een duwtje in de rug gebruiken of zoekt jouw directe omgeving handvatten om hiermee om te gaan? Dan kan de thuisbegeleiding misschien iets voor jou betekenen.

Thuisbegeleiding wordt aangeboden onder Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Ook met een persoonsvolgend budget (PVB) kan je bij ’t Spoor terecht.

Thema’s in de begeleiding

Na een hersenletsel ziet je leven er totaal anders uit. Je geheugen is niet meer zo betrouwbaar en aandachtig zijn is moeilijker geworden. Net als de mensen met wie je samenleeft, heb je heel wat vragen en twijfels. Hoe moet het na de revalidatie verder? Is schoolgaan of werken opnieuw een optie? Zijn aanpassingen of hulpmiddelen voor jou nodig? Omwille van je beperking loopt niet alles even gemakkelijk. Je hebt vragen over je toekomst … Wat is haalbaar of mogelijk? Waar kan je van dromen? Hoe kijkt je omgeving tegen je plannen aan?

Wat kan ’t Spoor voor jou betekenen?

Luisteren naar je verhaal is voor ons een eerste opdracht. Je denkt en werkt met de thuisbegeleider rond wat je zelf belangrijk vindt. Zij informeert en adviseert of zet samen met jou stappen naar andere diensten. Door samen te denken, te organiseren en te doen, word je gaandeweg sterker. De thuisbegeleider ondersteunt jou om zoveel mogelijk zelf op te nemen.

Hoe loopt het praktisch?

Wil je beroep op ons doen, bel dan 051 230 605 of vul het contactformulier in. Er wordt dan een afspraak geregeld. De begeleiding gebeurt hoofdzakelijk aan huis. Hoe vaak de thuisbegeleider bij je langskomt, bepaal je in overleg.

Doe je beroep op thuisbegeleiding onder Rechtstreeks Toegankelijke Hulp, dan betaal je enkel een persoonlijk bijdrage (6,27 euro) per contactmoment.
Wens je met je Persoonsvolgend Budget de thuisbegeleiding in te schakelen, dan betaal je de zorgkost via voucher of met cash. Per kalenderjaar wordt samen met jou via een individuele dienstovereenkomst opgemaakt.

Getuigenissen in woord en beeld

Chaos in mijn hoofd.
Zes mensen met een hersenletsel (NAH) getuigen over hoe ze omgaan met de minder zichtbare gevolgen van hun beperking. Bekijk hier het filmpje.


NAH Damienne getuigt

Damienne was net 50 toen ze van de trap viel. Elke dag opnieuw wordt ze geconfronteerd met wat niet meer kan. Hulp vragen, is iets wat ze heeft moeten leren en de thuisbegeleiding van 't Spoor ondersteunt haar daarbij.

Damienne vertelt...

NAH getuigenis eenzaamheid


E. getuigt hoe ze, na veel ups en nog meer downs, in de thuisbegeleider een gesprekspartner vindt.

Lees E. haar verhaal.Een mailtje van R. aan haar thuisbegeleidster. Zo herkenbaar, zo treffend...Wij mogen meelezen. Dank je wel R.

NAH getuigenis thuisbegeleiding 't SPOOR


Het leven van Maaike en Tim gaat over rozen tot Tim door een auto wordt aangereden en een blijvend hersenletsel heeft....
Maaike vertelt wat thuisbegeleiding voor Tim én voor haar betekent.

Naar aanleiding van de week van NAH 2017, zet Dirk zijn gedachten op papier.
Lees wat thuisbegeleiding betekent voor Dirk.Dirk had 10 jaar geleden een hersenvliesontsteking die zijn leven veranderde. Dirk heeft geen zichtbare beperking... maar net de vele onzichtbare zaken maken zijn leven soms lastig. Dirk vertelt!

Wij sprokkelen regelmatig getuigenissen, informatie en stellen die ter beschikking via onze Facebookpagina.