_ Boekenplank

U bent hier

U bent hier

Boekenplank

Naar aanleiding van de week van NAH, van 10 tot 16 oktober, hebben wij getracht relevante (werk)boeken en literatuur op te lijsten. Sommige boeken zijn op onze dienst beschikbaar en kan u ontlenen. Vraag dit gerust na bij de thuisbegeleidster.

Hieronder geven wij u alvast een leestip. De andere boeken vindt u in de lijst hier naast.

Altijd onderweg
Verder met en hersenletsel

Altijd onderwegMieke, een jonge vrouw, krijgt bij een auto-ongeval een klap op het hoofd. Die ene klap slaat een onmiskenbare breuk in haar prille leven. Van de ene dag op de andere moet zij (samen met haar familie) verder met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een lange, onbekende weg, met veel onverwachte tegenliggers. Gedurende dertien jaar incasseert Mieke tegenslagen en worstelt ze met de (onzichtbare) gevolgen van het hersenletsel. Gelukkig krijgt ze onderweg veel hulp. Ze leert met vallen en opstaan uit de vele ervaringen en wordt stukje bij beetje een nieuwe versie van zichzelf. Nog altijd gaat ze verder. En misschien is ze verder gekomen dan ze dertien jaar geleden ooit gedacht had.

Miekes herstelverhaal leest als een trein. Nu en dan houdt ze halt voor een gedicht of schuift ze een lade met herinneringen open. Bovendien kijkt één van haar hulpverleners, de dokter, over haar schouder mee. Hij kadert dit verhaal op een heldere manier in de ruimere problematiek van NAH, een nog altijd onderbelichte aandoening in de maatschappij.


Altijd onderweg
Auteurs: Mieke Claes en dr. Dirk 
ISBN 9789058731159