U bent hier

U bent hier

MAKT, je leven in handen nemen.

Steven Claeys raakte twee jaar geleden verlamd vanaf de borst bij een ongeval in Australië…. Vandaag lanceert hij een warme oproep om zijn eigen collectie modieuze broeken, voor rolstoelgebruikers op de markt te kunnen zetten. Met het geld kan hij 1.000 meter bijzonder zachte, Japanse stof kopen, en zijn idee realiseren.
Als rolstoelgebruiker merkte hij al snel op dat zijn gewone garderobe tekort schoot. "Je broekspijpen trekken omhoog, en je zit dus continu met de kousen bloot. Achteraan gaat je broek dan weer afzakken, waardoor mensen die achter je rolstoel staan, soms méér zien dan ze zelf zouden willen." Er bestaat al aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers, weet Steven. "Maar die is weinig modieus. De ontwerpers lijken te denken. "Kom, we maken dat allemaal lekker ruim, dat zit makkelijk'. Maar ik wil niet heel mijn leven in een wijde jogging zitten."

Steven heeft zijn ontwerpen en businessplan klaar; hij wordt gesteund door het Koning Boudewijnfonds, het Caring Entrepreneurship Fund, KBC Start-IT... en met crowdfunding hoopt hij de laatste 10.000 dollar op te halen - nodig voor de aankoop van een speciale, ultrazachte Japanse stof. Vervolgens met de productie van zijn merk te kunnen starten en het internationaal te verdelen.

MAKT is de naam, wat Zweeds is voor 'je leven in eigen handen nemen'. "Ik wil mensen een stukje fierheid teruggeven", zegt hij. "Want jezelf kunnen aankleden, is gewoon een deel van je trots. Van je privacy, ook, en het gevoel 'volwassen' te zijn. Het klinkt zo onnozel, 'ik ga even mijn broek aandoen', maar het voelt zo belangrijk."