_ Samen geven we het een plek.

U bent hier

U bent hier

Samen geven we het een plek.

Corona hakte diep in op het psychisch welzijn bij velen van ons. En wij zijn nu op zoek naar vormen van collectieve troost. Die troost zorgt voor verbondenheid en helpt om veerkracht te herwinnen. Troost is meer dan ooit belangrijk, maar troost krijgen en troost geven is zo anders dan voorheen. Het gewone leven is door het coronavirus ontwricht en bepaalde gebruiken en rituelen zijn nu niet mogelijk. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Ferm wil dit niet zomaar laten gebeuren. 

Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplekken.

In West-Vlaanderen worden de eerste troostplekken vanaf midzomer uitgebouwd. Ze krijgen vorm binnen de lokale gemeenschap en bestaan minimaal uit een vast troostpaneel en een aanplanting met bloembollen. De bloembollen staan symbool voor veerkracht en hoop en zullen bloeien in het voorjaar, het moment waarop corona het hardst toesloeg. Elke locatie heeft een eigen, uniek verhaal te vertellen. Misschien ontmoeten we elkaar daar...

* Roeselare, Openbaar Stadspark, Diksmuidesteenweg
* Hooglede-Gits, Pastorietuin, Gitsbergstraat 11
* Damme -Oostkerke, Sint-Kwintensstraat, pastorietuin achter de kerk.