U bent hier

U bent hier

Thuisbegeleiding bij jongeren met een niet aangeboren hersenletsel

Heb je een hersenletsel, ten gevolge van een ongeval of ziekte? Voor jou, maar ook voor je omgeving, is het leven veranderd. Samen met je ouders kan je beroep doen op een dienst die jullie verder helpt.

Hoe gaan we te werk?
Luisteren naar je verhaal en naar het verhaal van je ouders is voor ons een eerste opdracht. Je denkt en werkt met de thuisbegeleider rond wat jullie zelf belangrijk vinden. Zij informeert en adviseert of wijst de weg naar andere diensten. De thuisbegeleider ondersteunt jou en je ouders om zoveel mogelijk zelf op te nemen. Zo worden jullie gaandeweg sterker. Dan is thuisbegeleiding niet langer nodig.

Thema’s in de begeleiding?
Na een hersenletsel is jouw leven overhoop gehaald. Samen met je ouders heb je heel wat vragen en twijfels. Hoe moet het na de revalidatie verder? Kan je terug aansluiten op school? Hoe gaat het met jou, je mama, papa, je broer of zus?
Zijn aanpassingen of hulpmiddelen voor jou nodig?
Omwille van je beperking loopt niet alles even gemakkelijk. Je hebt vragen over je toekomst, je vriendenkring, … Wat is haalbaar of mogelijk? Waar kan je van dromen? Hoe kijken je ouders tegen je plannen aan?

Hoe loopt het praktisch?
Wil je beroep op ons doen, bel dan of vul het contactformulier in. Dan wordt een afspraak geregeld.
De begeleiding gebeurt hoofdzakelijk aan huis.
Voor thuisbegeleiding betaal je een kleine persoonlijk bijdrage (5 euro per contactmoment).
Hoe vaak de thuisbegeleider bij je langskomt, bepaal je in overleg.
De begeleiding gebeurt op vrijwillige basis en kan op elk moment worden stopgezet.
De begeleiding loopt maximaal over drie jaar.