U bent hier

U bent hier

Uit de schaduw

Uit de schaduw

Oppas- en opvangmogelijkheden, er even tussenuit als ouder van een kind met een handicap

Zelf zorgen voor een kind met een handicap vraagt vaak heel veel inzet, tijd en energie van ouders en andere gezinsleden. Er even tussenuit kunnen; wat tijd nemen voor jezelf, je partner of je andere kinderen; de kans nemen om je batterijen weer op te laden; … vinden we voor ouders van een kind met een handicap broodnodig en erg belangrijk. Helaas is dit niet vanzelfsprekend.

Waar en hoe vind je een oppasser of oppasdienst voor je kind met een handi­cap? Welke verschillende initiatieven bestaan er, al dan niet specifiek gericht naar kinderen met een handicap? Kan je ook terecht bij de (‘gewone’) kinderoppasdienst van bijv. De Gezinsbond? Hoe kan je met een gerust hart je kind achterlaten bij de oppasser? Wat als je als zelf met je partner en je ander kinderen eens een paar dagen op vakantie wil? Of met je kind dat extra zorgen nodig heeft? Bij welke opvang kan je kind met een handicap tijdens de vakan­tieperiodes eventueel terecht? Kan je kind met een handicap ook op vakantie of naar een speelpleinwerking? …

 

Met de publicatie ‘Uit de schaduw’ wil Gezin en Handicap ouders van een kind met een handicap op weg helpen om er even tussenuit te kunnen. In deze publicatie vind je heel wat info over diensten en organisaties die oppas, vakan­tiemogelijkheden, … bieden.

Uit de Schaduw 
Uitgeverij Gezin en Handicap
ISBN 9789081286251
Prijs 18 euro storten op BE60 7895 5189 6470 van Gezin en Handicap
 

Goed om weten: dit boek werd aangekocht door de dienst en kan uitgeleend worden