U bent hier

U bent hier

Verder met de helft

Door een virusinfectie tijdens de zwangerschap (CMV) heeft Pepijn naast verschillende fysieke beperkingen een zeldzaam epilepsiesyndroom. In eerste instantie lijken de gevolgen nog ‘te behappen’, maar gaandeweg verandert dat. Van volle kracht vooruit, gaat het leven van Anne en haar gezin in een jaar tijd vol op de rem. Uiteindelijk ontwikkelen zich bij Pepijn: cerebrale parese (CP), spasme, doofheid en een ernstige vorm van epilepsie. De neuroloog adviseert om de linkerhersenhelft van Pepijn ‘uit’ te zetten om de voortdurende epilepsie-aanvallen te stoppen …...

Verder met de helftIn haar boek 'Verder met de helft' beschrijft Anne Kien, moeder van Pepijn over de gigantische impact van deze ingreep op haar leven en dat van haar gezin. Ze beschrijft de weg naar het punt dat ze zo lang mogelijk weg wilde houden, maar wat gaandeweg onvermijdelijk werd: de hersenoperatie. Pepijn ondergaat de hersenoperatie en leeft ‘verder met de helft’… Hoe dat gaat, lees je in dit boek.

Fragment
“Maar liefje, als je zou mogen kiezen hè, tussen alles zo laten zoals het nu is óf een operatie waarmee we de epilepsie proberen te stoppen, wat wil je dan?” Pepijn moet hier even over nadenken en kijkt me vragend aan. “Hoef ik dan geen medicijnen meer” “Dat durf ik niet te beloven, schatje. Maar als we niets doen moet je ze zeker wél blijven slikken,” antwoord ik. Hij staart uit het raam. “En als ik voor de operatie kies, is het dan niet meer druk in mijn hoofd?” Ik knik en zeg dat dat wel is wat we gaan proberen. “Ok…” zegt hij en zucht. Hij draait zijn hoofd naar me toe, kijkt me recht aan en knikt vastberaden. “Ok, mamma. Dan wil ik het proberen.”

 

 

Verder met de helft
Auteur: Anne Kien
ISBN 9065237917
Prijs: 17,95 euro