U bent hier

U bent hier

Wonderkind

In 2005 bevalt Sanne Kloosterboer van een gezonde dochter, Yaël. Al gauw blijkt dat Yaël zich niet normaal ontwikkelt. Als ze twee is, wordt duidelijk dat ze epilepsie heeft. Een jaar later komen daar de diagnoses autistisch en ernstig verstandelijk beperkt bij. De klap is groot.In de jaren erna leert Sanne met vallen en opstaan wennen aan het idee dat Yaël verstandelijk altijd een klein meisje zal blijven en nooit een zelfstandig leven zal kunnen leiden.
Langzaam leert ze berusten in Yaëls beperkingen en omgaan met de zware zorg. Ze ontdekt wat Yaël allemaal wel kan. In Wonderkind doet Sanne Kloosterboer op liefdevolle wijze verslag van haar leven als moeder van een zwaar gehandicapt meisje.Van de pieken en de dalen, het gevecht om goede zorg te organiseren, de verwondering en soms verbijstering over de nieuwe wereld die ze betreedt en de vreugde als Yaël weer een kleine mijlpaal bereikt.

Recensie  

Emile wordt begeleid door de thuisbegeleidingsdienst. Zijn mama las het boek en schreef ons het volgende:
“... een zeer mooi boek, ik heb het thuis liggen en uitgelezen in een paar uur.  Het verwoordt perfect hoe ik mij voel over de beperking van Emile en hoe dit ons leven heeft veranderd.  Ik denk dat andere ouders er zeker iets kunnen aan hebben, want het deed mij inzien dat onze situatie echt niet zo eenvoudig is. Het is zeer luchtig en gevat geschreven, maar soms ook confronterend”

Je kan de eerste pagina’s lezen op internet via de blog van Sanne Kloosterboer

Wonderkind

wonderkind

 

 

Auteur: Sanne Kloosterboer
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN 9400501765